Friday, September 17, 2021

Auaadress

 

                                                                 



                                                                  Väga austatud Siim Kallas


Märkamaks suurt panust Eesti arengusse valiti Sind 20.sajandi suurkujude hulka. Olid Eesti majanduse süvaümberkorraldamise idee üks autoritest. Suured saavutused tulid hiljem. Lõid poliitilise erakonna, oled Riigikogu liige; olid Eesti Vabariigi peaminister, välisminister jt kõrgetel ametikohtadel. Nähtav Euroopa ja maailma poliitikas, eriti kui olid Euroopa Komisjoni asepresident.


Oled väljapaistvaim Tartu Ülikooli Majandusteaduskonna lõpetaja. Eesti Panga presidendina oli Sinul suur roll rahareformi läbiviimisel ja Eesti krooni taaskäivitamisel.


Oled olnud aastaid kutsutud kaasprofessor teaduskonna üliõpilastele õppetöö korraldamises. Meeldejäävad olid Sinu sisukad esinemised. Tehtu eest eriline tänu.


Poliitika on julm, halastamatu. Sind on armastatud, aga ka kadestatud ja viisakuspiire ületavalt kritiseeritud. Isiksusena oled suutnud kõigest üle olla. Tänu eeskujule on kõrgklassi poliitikas ka Sinu tütar.


Huvialasid jätkub, kuid tuntum olid Mnemoturniiri loojana ja saatejuhina. Soovime, et huvialad aitavad lõõgastada ja kosutada tervist. Palju tegusaid ja loomingulisi aastaid.


    September 2021.                                         Prof emer Mart Sõrg,

                                                          Prof emer Vambola Raudsepp.







No comments:

Post a Comment