Friday, March 16, 2018

Ärirahanduse ja investeeringute õppetool Tartu Ülikoolis


Ärirahanduse ja investeeringute õppetool (Corporate Finance and Investment) rajati Tartu Ülikoolis 1992. aasta septembris ning toimis kuni 1. jaanuarini 2008. a. Õppetool tekkis rahanduse ja krediidi kateedri jagunemise tulemusel kolmeks, so tekkisid kaks õppetooli (ärirahandus ja investeeringud; raha ja pangandus) ning üks lektoraat (riigirahandus). Kogu selle aja jooksul oli õppetooli korraliseks professoriks majandusdoktor Vambola Raudsepp. 

Põhilised õpetatavad distsipliinid olid Finantsjuhtimine, Ettevõtete rahandus, Väärtpaberiinvesteeringud: juhtimine ja analüüs, Kinnisvara rahandus, Kindlustusettevõtte rahandus jt. ning õppejõud: Arno Susi, Priit Sander, Kaia Kask jt ning välis õppejõud George Hachey (USA), Lars Hassel (Soome) jt. ning sekretäriks Maris Astel.  

Õppetooli põhiraskuse kandjateks olid Vambola Raudsepp, Priit Sander ja Kaia Kask. Pidevalt abi tuli professor Lars Hasselilt loengute, väiekirjade oponeerimise ja teadusartiklite retsenseerimise näol. Ajutiselt tegid õppetööd ka Danel Tuusis, Tiina Tihamets jt. 

Vambola Raudsepp
Kaia Kask
Priit Sander
Lars Hassel
 r

Nende aastate jooksul tehti õppeteadustööd, avaldati õppematerjale, teaduskogumikke ning artikleid, sh rahvusvahelisel tasandil. Arendati edasi eestikeelset erialaterminoloogiat. Kaitsti magistri- ja doktoriväitekirju.

Vambola Raudsepp

No comments:

Post a Comment