Tuesday, January 20, 2015

Professori lähiminevik ajapeeglis

.
Professor Taimi Tulva
.
Professorite mälestusteraamatud rikastavad teaduslugu, kuid paraku ilmub  neid meil võrratult vähe. Harilikult need vähesedki jäävad retsenseerimata, laiema tähelepanuta. Seepärast alljärgnevalt pean vajalikuks Taimi Tulva üllitisel peatuta kasvõi vaid mõne reaga. 
 .
Professor Mati Heidmets on kõnesoleva raamatu kohta kirjutanud: "Ajalukku lähevad need, kes riskivad ja uut ette võtavad. Taimi hüppas aastal 1991 külma vette täiesti tundmatus kohas - alustas esimesena Eestis sotsiaaltöötajate akadeemilist koolitamist. /.../ Tänaseks on Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö instituut ainus koht Baltikumis, kus sotsiaaltöö on jõudnud lausa doktoriõppe tasemele". Siia pole vaja enam midagi lisada.

.
Taimi Tulva. Ajapeegel. Kõik on kõigega seotud. 
Väljaandja MTÜ Eesti Lastekaitse Liit, Tallinn 2010, 150 lk. 
.
Raamatu kirjutamisel on lähtutud ennekõike teaduspõhisest materjalist, kasutatud veel teisigi allikaid, kuid omal kohal on isiklikud mälestused. Viimaseid aitavad elustada hästi valitud fotod ning kaasaegsete vaimuinimeste ja kolleegide kirjaread.

Kuna oleme Taimiga õppinud samas põhikoolis, siis isiklikus plaanis ootasin, et ta meenutab ka õpinguid Võrumaal, so pealesõja aastatel. Aga see polegi tähtis. Tähtis on see, et käesoleva raamatu vahendusel on meil võimalus kohtuda teadusele pühendunud inimese imeliste hetketega, mida ajakellal on võimatu peatada.
.
Vambola Raudsepp
.
.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Kõik on seotud kõigega - aja peegli filosoofia.Vaevalt, et juhtun raamatut lugema kui pole virtuaalses vormis, ent meeldiv teada:Taimi Tulva ligi 20 raamatu autor

    ReplyDelete

    ReplyDelete