Wednesday, October 10, 2012

Absoluudi mõistuse müsteerium

.
Kõiksus teab vastuseid kõigile küsimustele, kuid paraku me ei tea neid küsimusi. /vr*/
.
.
Teadlased, aga ka paljud loomeinimesed on leidnud inspiratsiooni ja jõu tänu tugevatele seostele kosmosega, millest ka mitmed nende veendumused. Näiteks Nikola Tesla on oma veendumusi sõnastanud järgmiselt:
.
.
Vabatõlge oleks: "Mu aju on üksnes vastuvõtja, Universumis on tuum/üdi, kust ma saan teadmisi, jõudu, inspiratsiooni. Ma pole läbi tunginud selle tuuma saladustesse, kuid ma tean, et ta on olemas".

Absoluudi mõistus/aju (planeet Maa väline mõistus) jääb inimesele igavesti müsteeriumiks, kuid tänuväärne on selle probleemi püstitus, teadvustamine ja lahendusteede otsimine. Teaduslik teadmine sünnib läbi meditatsiooni, stressi, depressiooni vms, vähemalt seda kinnitavad loomeinimesed ise. Aga paljud kinnitavad ka enda hetkeseost nö absoluudi mõistusega.

Niisiis, ühelt poolt inimvaimu suurus, teisalt aga inimmõistuse abitus/piiratus otsimas seost Universumiga. Just viimane muudab meid tolerantsemaks olukorras, kus lähenevad teadus, religioon, kunst vms. Aga isiksuse vaimsuse seisukohalt on nad kõik väga tähtsad.
.
Vambola Raudsepp
.

No comments:

Post a Comment